ADO hard onderuit tegen Turkse middenmoter

ADO Den Haag beet zich zaterdag stuk op het Turkse Konyaspor. De Hagenaars verloren het oefenduel met de Turkse middenmoter met 0-4.

Na iets meer dan een half uur spelen zette Djalma de uitploeg al op een 0-1 voorsprong. De spits kreeg de bal via een kluts voor zijn voeten en faalde niet.

Hasan Salih Kabze verdriedubbelde die score nog voor rust, door een goal uit een scrimmage en een lobje over doelman Robert Zwinkels. Özgür Özkaya kreeg ADO al in de 51e minuut definitief op zijn knieën, toen hij het vierde en laatste doelpunt van de dag uit een vrije trap tegen de touwen joeg.

Minuut stilte
Ook tijdens de oefenwedstrijd tussen ADO en Konyaspor werd er een minuut stilte in acht genomen, ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers van vlucht MH17. Dit gebeurde echter niet vóór de wedstrijd, maar na zeventien minuten. Het spel werd stilgelegd en alle spelers van beide ploegen gingen in de middencirkel staan, om zo zestig seconden stil te zijn.