ADO haalt derde zomeraanwinst op huurbasis op bij Augsburg

Reacties

Henri Koudossou gaat dit seizoen voor ADO Den Haag spelen. De 23-jarige vleugelspeler wordt gehuurd van FC Augsburg, zo maakt de Keuken Kampioen Divisie-club dinsdag bekend.

ADO haalt derde zomeraanwinst op huurbasis op bij Augsburg
© ADO Den Haag / Angelo Blankespoor

Koudossou is inzetbaar op de rechterflank en speelde tot dusver zijn wedstrijden in het tweede van Augsburg. In het vorige seizoen werd de in München geboren speler ook verhuurd, toen aan SC Austria Lustenau, uitkomend op het hoogste niveau in Oostenrijk. De ADO-aanwinst heeft in Duitsland nog een contract tot medio 2025.

Technisch directeur Joris Mathijsen denkt dat hij zijn trainer Darije Kalezic heeft voorzien van een waardevolle versterking. 'Henri heeft in het verleden op verschillende posities op de rechtervleugel gespeeld. Dit maakt hem een bruikbare speler en een welkome versterking voor de selectie. We zijn blij hem komend seizoen te kunnen huren van FC Augsburg en zullen er alles aan doen om hem hier thuis te laten voelen.'

Ook Koudoussou komt aan het woord op de clubkanalen. 'Ik wilde me graag zo goed mogelijk verder ontwikkelen. De gesprekken met de club trokken mij over de streep. Hier denk ik mooie stappen te kunnen zitten en wil ik graag helpen de ambities van de club waar te maken. Ik heb veel zin om hier te starten en met iedereen kennis te maken.' Koudoussou is na Kürsad Sürmeli en Matteo Waem de derde nieuweling in de Hofstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.