ADO en SC Heerenveen remiseren in bloedeloos duel

SC Heerenveen is in het uitduel met het defensieve ADO Den Haag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Doordat de thuisploeg de gelederen wel heel erg dichthield volgde geen beste wedstrijd.

ADO en SC Heerenveen remiseren in bloedeloos duel

Bij SC Heerenveen claimde Geert-Arend Roorda een basisplaats vanwege de schorsing van Sven Kums. Daryl Janmaat keerde terug in de basis en dat ging ten koste van Doke Schmidt. Oussama Assaidi begon op de bank omdat hij nog niet volledig fit was. Bij ADO maakte Kenneth Omeruo zijn debuut in de basis.

ADO Den Haag had uit de laatste zeven competitiewedstrijden slechts drie punten behaald en de degradatiestreep kwam wekelijks dichterbij. Coach Maurice Steijn koos er daarom voor om behoudend te spelen. De ploeg maakte het speelveld klein en zorgde dat er op de rappe buitenspelers Luciano Narsingh en Rajiv van La Parra continu dubbele dekking was.

Het leverde lang een teleurstellende wedstrijd op. SC Heerenveen had weliswaar de bal maar deed daar weinig bijzonders mee. De creativiteit was ver te zoeken en de ploeg probeerde met diepe ballen de aanvallers aan het werk te zetten. Dat werkte nauwelijks en kansen waren dan ook uiterst spaarzaam. Brian Vandenbussche, de Friese doelman, hoefde niet veel meer te doen dan toekijken en her en der een doeltrap nemen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de bezoekers meer haast en durfde ADO iets meer. Assaidi kwam bij rust en een kwartier voor tijd moest Gerald Sibon de ban breken voor SC Heerenveen. ADO probeerde via de counter Tjaronn Chery en invaller John Verhoek te bereiken. Het werd er echter allemaal niet beter op. De wedstrijd bleef bloedeloos.

Door de doelpuntloze remise moet SC Heerenveen afwachten wat de concurrentie doet. Hetzelfde geldt voor ADO. Alleen dan aan de andere kant van de ranglijst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's