ADO en Roda JC schieten weinig op met gelijkspel

Op bezoek bij ADO Den Haag had Roda JC in de slotfase de beste kansen op de winst, maar het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Over de hele wedstrijd bekeken terecht.

Willem Janssen kreeg kort voor tijd twee goede kansen op de 2-1, maar de aanvaller schoot beide keren over het doel van ADO-doelman Robert Zwinkels. Beide ploegen creëerden verder niet veel mogelijkheden. Zowel ADO als Roda leek uit angst voor een nederlaag niet te veel risico te willen nemen.

In de eerste helft had Karim Soltani de thuisclub op voorsprong gebracht. De Fransman schoot van afstand de bal onhoudbaar voor Roda-keeper Bram Castro in de kruising. Op slag van rust maakte Marcel Meeuwis gelijk na goed voorbereidend werk van Anouar Hadouir.

Door de remise blijven ADO en Roda respectievelijk veertiende en vijftiende in de Eredivisie. Na vijftien wedstrijden hebben beide clubs veertien punten.