ADO en FC Utrecht schieten weinig op met gelijkspel

ADO Den Haag en FC Utrecht hielden een punt over aan de spectaculaire ontmoeting in de hofstad. Maar het 2-2 gelijkspel leverde vooral gemengde gevoelens op.

Het hoogtepunt viel te zien in de zestigste minuut. Lex Immers knalde een afvallende bal ongenadig hard in het doel van FC Utrecht. Doelman Rob van Dijk was kansloos op de volley met een snelheid van 116 kilometer per uur. Maar veel plezier beleefde ADO niet aan deze wonderschone treffer.

Voor ADO Den Haag was de 2-1 van Immers niet voldoende voor een overwinning. De ploeg van trainer Maurice Steijn, die met succes een 1-0 achterstand (doelpunt Daan Bovenberg) omzette in een 2-1 voorsprong, incasseerde tien minuten voor het einde de gelijkmaker. Leon de Kogel benutte een strafschop, die volgde op hands van invaller Mitja Mörec.

Het punt was welkom na drie nederlagen op rij, maar toch zal het weinig opluchting opleveren bij ADO. De Haagse club wordt al geplaagd door blessureleed, en zag Christian Supusepa en Charlton Vicento (die de 1-1 voor zijn rekening had genomen) in de tweede helft geblesseerd uitvallen. Bovendien incasseerde Immers een gele kaart die hem een schorsing oplevert.

Ook FC Utrecht was niet echt tevreden. Sowieso schiet het net als ADO weinig op met het punt, maar ook de Utrechters keerden met personele schade terug naar de Domstad. Alje Schut moest al in de eerste helft de kleedkamer opzoeken, terwijl aanvoerder Nana Asare een schorsing wacht na zijn gele kaart. Foto: VI Images

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}