ADO Den Haag-fans grijpen naast prestigieuze FIFA-prijs

Reacties

De fans van ADO Den Haag hebben maandag naast de FIFA Fan Award gegrepen, een prijs die voor het eerst werd uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Zürich.

ADO Den Haag-fans grijpen naast prestigieuze FIFA-prijs

De supporters van ADO dankten de nominatie aan hun hartverwarmende actie tijdens het uitduel met Feyenoord in september.

De aanhang gooide in die wedstrijd honderden knuffels in het vak onder het uitvak, waar zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zaten. Vanuit de hele wereld regende het complimenten voor de ADO-fans.

De zege ging naar de fans van Liverpool en Borussia Dortmund, die in een gezamenlijke actie rond het onderlinge Europa League-duel stilstonden bij de Hillsborough-ramp. De supportersgroepen zongen urenlang 'You'll Never Walk Alone.'

Ook de fans van IJsland waren genomineerd, en wel vanwege hun massale aanwezigheid tijdens het EK. De drie kandidaten werden voorgedragen door een panel bestaande uit Gabriel Batistuta, Zvonimir Boban, Vladimir Petkovic en voetbalster Marta.

Met 22,71 procent van de stemmen eindigden de ADO-fans als derde. De Dortmund- en Liverpool-aanhang tikten bijna de 46 procent aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.