ADO Den Haag wil renaissance voortzetten tegen Groningen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag stuit zaterdagavond voor eigen publiek op FC Groningen.

ADO Den Haag wil renaissance voortzetten tegen Groningen
Speelronde: 30
Aftrap: zaterdag 8 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• ADO Den Haag pakte de volle buit in de laatste twee wedstrijden en stond na 29 speelrondes daardoor boven de streep. FC Groningen is een van de clubs die nog kans maakt op Europees voetbal; de achterstand op de negende plek (die vermoedelijk leidt tot deelname aan dit toetje) was voorafgaand aan dit weekeinde slechts één punt.

• In historisch opzicht doen beide teams in dit affiche weinig voor elkaar onder. ADO Den Haag zette FC Groningen voor eigen publiek acht keer opzij en moest negen keer zijn meerdere erkennen. Vijf keer bleef een winnaar uit.

• ADO Den Haag kwam in zijn laatste twee thuiswedstrijden als winnaar uit de strijd. De laatste keer dat de residentieclub drie keer achtereen zegevierde voor eigen publiek was in februari 2015.

• In de laatste vier Eredivisie-speelrondes veroverde ADO Den Haag liefst negen punten, net zoveel als in de 21 duels vóór deze serie.

Op 19 november 2016 won FC Groningen voor eigen publiek met 2-1 van ADO Den Haag.
Op 19 november 2016 won FC Groningen voor eigen publiek met 2-1 van ADO Den Haag.

• FC Groningen is een van de geliefde tegenstanders van Édouard Duplan. De Fransman trof in zijn laatste zes Eredivisie-duels met de noorderlingen liefst vier keer doel. Tevens verzorgde Duplan nog één assist.

• Een van de redenen voor de renaissance van ADO Den Haag is de topvorm van Mike Havenaar. De Japanner scoorde in zijn laatste drie competitiewedstrijden. Een dergelijke serie zet hij in zijn ADO-periode nooit eerder neer.

• Eerder dit seizoen won FC Groningen voor eigen publiek met 2-1 van ADO Den Haag. Deze Eredivisie-jaargang wist de equipe van coach Ernest Faber nog geen enkele ploeg twee keer te verslaan.

• Mimoun Mahi kwam sinds de winterstop tot liefst 39 schoten. In dit klassement moet de FC Groningen-speler alleen zijn meerdere erkennen in Ajacied Hakim Ziyech (57 schoten).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.