ADO Den Haag thuis sterk tegen promovendi

● ADO Den Haag–FC Dordrecht wordt voor het eerst sinds december 1991 (de bezoekers gingen destijds nog door het leven als SVV/Dordrecht'90) weer gespeeld in de Eredivisie. Beide ploegen boekten één zege in de voorgaande twee ontmoetingen in de Hofstad op het hoogste niveau.

● Het duel in december 1991 (0-1) is het enige van de vier ontmoetingen met de Dordtenaren dat ADO Den Haag verloor (W2, G1 – thuis en uit).

● ADO verloor sinds het seizoen 2006/07 slechts één van zijn elf thuiswedstrijden tegen gepromoveerde ploegen (W6, G4).

● De Hagenaars en de Dordtenaren waren dit seizoen samen 21 keer trefzeker, waarvan slechts driemaal voor rust (ADO twee goals, Dordrecht één treffer).

● Zes van de elf Eredivisie-doelpunten die dit seizoen zijn gemaakt in het Kyocera Stadion vielen na de 81e minuut.

● Michiel Kramer maakte 58 procent van de ADO-goals in dit seizoen en is met zeven doelpunten topscorer van de Eredivisie.

● Roland Alberg heeft na negen wedstrijden drie assists verzorgd, evenveel als in het gehele vorige seizoen (26 duels). Het duel van vanavond gaat aan hem voorbij vanwege een enkelblessure.

● De vijf punten die FC Dordrecht dit seizoen wist te pakken, behaalde het allemaal in uitwedstrijden.

● De ploeg van trainer Ernie Brandts stond dit seizoen in totaal slechts negen minuten op voorsprong.

● FC Dordrecht-spits Rick ten Voorde scoorde al namens drie verschillende clubs in een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij deed dat voor NAC Breda, RKC Waalwijk en NEC.

Bron: Opta Sports