ADO Den Haag thuis sterk, Excelsior 24 uitduels zonder zege

Reacties

● ADO Den Haag en Excelsior ontmoeten elkaar voor de twaalfde keer in de Eredivisie. Slechts één keer wisten de Kralingers te winnen in Den Haag, zes keer was ADO de sterkste (G4).

ADO Den Haag thuis sterk, Excelsior 24 uitduels zonder zege

● Excelsior won slechts twee van de 22 Eredivisieduels met ADO Den Haag (G9, V11 – thuis en uit).

● ADO Den Haag (79 procent van de 14 punten) en Excelsior (75 procent van de zestien punten) pakken verhoudingsgewijs de meeste punten in thuisduels van alle Eredivisieteams.

● Excelsior en ADO Den Haag zijn ook de enige ploegen die nog wachten op een uitzege dit seizoen.

● ADO Den Haag heeft de laagste passnauwkeurigheid van alle ploegen in de Eredivisie dit seizoen (73,1 procent).

● ADO Den Haag zette dit seizoen al 57 keer een speler van de tegenpartij buitenspel; vaker dan iedere andere club in de Eredivisie.

● Henk Fraser pakte in de vijftien wedstrijden van dit seizoen veertien punten met ADO Den Haag, één minder dan voorganger Maurice Steijn in zijn laatste vijftien wedstrijden.

● Eredivisietopscorer Michiel Kramer (elf goals) scoorde zes thuisduels op rij voor ADO (clubrecord). Alfred Finnbogason was vorig seizoen de laatste speler die zeven thuiswedstrijden op rij een treffer maakte (SC Heerenveen augustus-november 2013).

● Excelsior is de enige ploeg in de Eredivisie dit seizoen die nog geen enkele keer de nul wist te houden.

● Excelsior heeft al 24 uitwedstrijden op rij niet gewonnen in de Eredivisie; de langste reeks in de historie van de club.

● Jeff Stans (zes competitiegoals) kan met nog één treffer Excelsior’s topscorer van het laatste Eredivisieseizoen overtreffen: de huidige ADO-speler Roland Alberg maakte er ook zes in 2011/12.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.