ADO Den Haag speelt gelijk in De Adelaarshorst

ADO Den Haag heeft een eerste voorzichtige stap gezet op weg naar de Eredivisie. Knullig uitverdedigen kostte Go Ahead Eagles de thuiszege (1-1) tijdens de heenwedstrijd in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Go Ahead Eagles sloot de eerste helft af met een kleine maar verdiende voorsprong. De Deventer formatie was sterker geweest en had daar in een doelpunt van Achmed Ahahaoui ook de beloning voor gekregen. De spits was na een half uur koel gebleven en had de bal achter ADO-keeper Robert Zwinkels geprikt.

ADO Den Haag had zich voor rust niet onbetuigd gelaten. Onder meer Hans van de Haar was met een kopbal dicht bij een treffer. Keeper Kevin Moeliker, die na dit seizoen De Adelaarshorst moet verlaten, redde echter knap. In de tweede helft bleek ADO-trainer Wiljan Vloet een gelukkige hand van wisselen te hebben. De ingevallen Lex Immers (foto) profiteerde een kwartier voor tijd van knullig uitverdedigen van Go Ahead Eagles.

Met het 1-1 gelijkspel kwam ADO Den Haag goed weg. Go Ahead Eagles was ook in de tweede helft beter geweest. Maar te veel kansen bleven onbenut. Onder meer Orlando Smeekes had twee keer de 2-0 op zijn voet.

Zaterdag staat in Den Haag de tweede wedstrijd op het programma. De winnaar moet het in de tweede ronde van de play-offs om promotie opnemen tegen VVV-Venlo.