ADO Den Haag ontsnapt aan verlies tegen Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft het eerste succes op vreemde bodem van dit seizoen binnen (1-1), maar liet ADO Den Haag aan een nederlaag ontsnappen.

Door de blessures van Alex Schalk (hamstring), Deniz Türüc (enkel) en Lesly de Sa (rug) was voor Go Ahead-trainer Foeke Booy de spoeling al dun in aanvallend opzicht. Tot overmaat van ramp volgde vrijdag aanvoerder en spits Marnix Kolder, die tijdens de training een botkneuzing opliep in zijn linkerknie.

Booy probeerde er een positieve draai aan te geven. 'Als dingen tegenvallen, kunnen daar ook weer mooie nieuwe dingen uit ontstaan. Dat is al zo vaak gebleken.' Maar met uitzondering van een zeldzame kans in de slotfase van de eerste helft waren er geen signalen dat die verrassing daadwerkelijk in de Deventer ploeg schuilging.

Maar Booy bleek die toch achter de hand te hebben in de persoon van Teije ten Den. De Utrechtse aanvaller (21) was na een uur koud drie minuten na zijn entree als vervanger van Jules Reimerink verantwoordelijk voor de 0-1. De 21-jarige aanvaller won het kopduel van Timothy Derijck en zag de bal via het hoofd van de ADO-Belg in de verre hoek buiten bereik van doelman Martin Hansen in het Haagse doel eindigen.

De blunder van Erik Cummins in beeld; Michiel Kramer gaat profiteren.

De treffer was voor Go Ahead Eagles genoeg voor het eerste succesje op vreemde bodem, waarop eerder drie keer werd verloren. De Deventer ploeg mocht zich dan offensief weinig hebben gemanifesteerd, op de Haagse aanvallen was er wel steeds weer een antwoord.

ADO bleef namelijk lang tevergeefs zoeken naar dat doelpunt, waarop het in de eerste 45 minuten meer aanspraak had gemaakt. De thuisploeg dacht ook al na zeven minuten te hebben gescoord, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf keurde de goal van Kevin Jansen uit de rebound terecht af. De middenvelder stond buitenspel toen Michiel Kramer met een kopbal keeper Erik Cummins tot een redding had gedwongen.

De doelman van Go Ahead werd echter zes minuten voor tijd de schlemiel. Een kansloze voorzet van Aron Meijers verwerkte hij zo slecht dat de bal via de lat voor de voeten kwam van Michiel Kramer (foto), voor wie het daarna een koud kunstje was gelijk te maken. Ondanks een offensief kwam ADO niet verder dan de 1-1. Door het resultaat blijven beide ploegen in het rechterrijtje staan.