ADO Den Haag met tien voorbij Haarlem

Ondanks een 1-0 achterstand, een gemiste strafschop en een rode kaart na 35 minuten, wist ADO Den Haag in de tweede helft toch nog met 2-1 te winnen van Haarlem. FC Zwolle won in een tumultueuze wedstrijd met 3-1 van Cambuur Leeuwarden.

Gert Jan Tamerus zette Haarlem al na zes minuten op voorsprong. Toen Michael van der Heijden van Den Haag na ruim een half uur een rode kaart kreeg, leek Den Haag een moeilijke middag te krijgen. Tot overmaat van ramp miste Emiel van Eijkeren tien minuten na rust een strafschop. Diezelfde Van Eijkeren maakte zijn fout een beetje goed door in de 62ste minuut voor de gelijkmaker te zorgen. De winnende kwam tien minuten voor tijd op naam van Romeo Castelen.

FC Zwolle won thuis van Cambuur Leeuwarden. De basis voor de 3-1 overwinning werd in de eerste helft gelegd. Richard Roelofsen opende de score voor Zwolle, John den Dunnen vergrootte voor de pauze de Zwolse voorsprong. Na rust bracht Dirk Jan Derksen de spanning terug door 2-1 te maken. Vlak daarna moest zowel Richard Roelofsen als Geert Jelle de Vries met rood vertrekken. Albert van der Haar stelde de overwinning voor Zwolle in de slotfase zeker door 3-1 te maken.