ADO Den Haag komt zelden tot winst bij PEC Zwolle

In de aanloop naar de 34ste en laatste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan PEC Zwolle en ADO Den Haag tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion.

ADO Den Haag komt zelden tot winst bij PEC Zwolle

PEC ZWOLLE - ADO DEN HAAG

ADO Den Haag kreeg dit seizoen de meeste doelpogingen te verwerken. 443 keer (een gemiddelde van 13,42 per wedstrijd) werd het doel van de Hagenaars onder vuur genomen.

PEC Zwolle en ADO houden elkaar in Eredivisieverband uitstekend in balans. Beide wonnen vier keer en zeven keer was er een remise.

De laatste keer dat PEC won van ADO Den Haag in de Eredivisie was op 11 november 1987 (1-0). De vier ontmoetingen daarna greep de Overijsselse ploeg naast de zege.

In zijn laatste elf wedstrijden tegen ADO maakte PEC telkens minimaal één doelpunt.

ADO won zijn laatste uitwedstrijd op 23 november. Inmiddels wacht de ploeg van Maurice Steijn negen wedstrijden op een zege op vreemde bodem. In al die wedstrijden kreeg het minimaal één treffer tegen.

ADO speelde het vaakst gelijk dit seizoen, namelijk dertien keer. Alleen Roda JC kan nog op dat aantal komen. De Limburgers zagen twaalf keer een wedstrijd in een remise eindigen.

ADO is de enige ploeg waar alle gemaakte doelpunten van Nederlandse makelij zijn.

ADO won in de Eredivisiehistorie pas één keer in Zwolle. Dat was op 19 oktober 2003, tijdens de meest recente ontmoeting: 1-2.

De overige zes onderlinge duels in Zwolle eindigden voor ADO in drie gelijke spelen en drie nederlagen. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's