ADO Den Haag geeft in slotfase weer niet thuis

Voor ADO Den Haag gaat het erom spannen op de laatste speeldag. Ook tegen SC Heerenveen liet de Haagse formatie zich in de slotfase verrassen (2-2).

Net als tegen Sparta Rotterdam, Willem II en Feyenoord rekende ADO Den Haag zich te vroeg rijk. In de laatste elf minuten maakte SC Heerenveen een 2-0 achterstand goed. Paulo Henrique en Kristian Bak Nielsen veroorzaakten met hun doelpunten grote Haagse teleurstelling.

ADO Den Haag waande zich veilig dankzij doelpunten van Csaba Horváth en Lex Immers, die in de eerste helft profiteerden van onzekerheid in de Friese defensie. Met name keeper Brian Vandenbussche mocht zich de goals aanrekenen.

Dat Danijel Pranjic namens SC Heerenveen een strafschop miste, versterkte het optimisme bij ADO. SC Heerenveen liet zich echter niet ontmoedigen. Met een slotoffensief duwde de Friese ploeg de Haagse opponent achteruit met een punt als beloning.

Ondanks het puntenverlies ontloopt ADO Den Haag zo goed als zeker directe degradatie. De ploeg van trainer Raymond Atteveld staat op doelsaldo net boven de rode streep en moet dus vrezen voor de play-offs voor een plaats in de Eredivisie.