ADO Den Haag fluit Wang terug

Reacties

Na megavergaderingen met de raad van commissarissen en de aandeelhouders van ADO Den Haag is Hui Wang vorige week in het vliegtuig naar China gestapt. Hij is woedend.

ADO Den Haag fluit Wang terug

De eigenaar van ADO Den Haag heeft inmiddels dertien miljoen euro in de club zitten en bezit 98 procent van de aandelen, maar hij is niet in staat om de club in te richten naar eigen inzicht. Wang heeft vorige week geprobeerd een Chinese mede-directeur Lee Zheng aan te stellen om enig inzicht te krijgen waarom zijn club voortdurend kampt met financiële tekorten, maar is teruggefloten door zowel de raad van commissarissen en de aandeelhouders. Bij de overname in januari 2015 is vastgesteld dat bij ADO Den Haag de dagelijkse leiding door een Nederlands management wordt uitgevoerd. Die regel blijft recht overeind staan.

Hui Wang, die een aantal Chinese investeerders vertegenwoordigt, had in 2015 een aantal belangrijke doelen toen hij de club overnam. Het belangrijkste was dat zijn kapitaal zou worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van spelers. Er zouden spelers worden gekocht, beter worden gemaakt en met winst worden verkocht.

In de praktijk is daar niets van terechtgekomen. Tot zijn grote ergernis blijkt dat zijn kapitaal voornamelijk wordt aangewend om de gaten in de begroting te dichten. In eerdere afspraken werd vastgelegd dat ADO Den Haag zijn eigen broek moest ophouden, maar geen enkele directeur slaagde daar tot nu toe in.

Voor ADO Den Haag breekt nu een spannende periode aan. Wang heeft te horen gekregen dat hij gewoon aan zijn financiële verplichtingen moet nakomen en dat hij maar moet accepteren dat van zijn kapitaal de rekeningen worden betaald. Wat gaat hij doen? Hui Wang kan misschien geen Chinese directeur aanstellen, maar hij heeft wel de macht om de huidige dagelijkse leiding weg te sturen en leden van de raad van commissarissen te vervangen.

Lees in de nieuwe VI, die vanaf woensdag in de winkels ligt, alles over de explosieve situatie bij ADO Den Haag. Daarin wordt ook geschetst waarom de verkoop van de club geen optie is. Het complete verhaal is nu al op VI Premium te lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.