ADO Den Haag daagt Wang

Reacties

ADO Den Haag heeft dinsdag bij de ingelaste algemene aandeelhoudersvergadering vertegenwoordigers van United Vansen een dagvaarding overhandigd.

ADO Den Haag daagt Wang

Grootaandeelhouder Hui Wang was zoals verwacht niet aanwezig, maar een advocaat van de firma NautaDutilh overhandigde namens de NV ADO den Haag een brief aan zijn zoon Terry Wang en beoogd directeur Lee Zheng. In die brief wordt United Vansen in gebreke gesteld omdat het niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet. Verder wordt de dagvaarding ook in China overhandigd aan het bedrijf dat 98 procent van alle aandelen bezit.

Het was slechts één aspect van een uiterst woelige vergadering. Namens grootaandeelhouder Wang werd daarbij het onmiddellijke aftreden geëist van de commissarissen Martin Toet en Kees Jansma, die zullen worden vervangen door twee Chinese kandidaten die maandag waren ingevlogen. Een poging om Wim Deetman als commissaris uit zijn functie te zetten was niet mogelijk, omdat Deetman er zit als vertegenwoordiger van de gemeente die in bezit is van een gouden aandeel.

Nadat de Chinese eigenaren het vertrek eisten van Toet en Jansma hebben mede-commisarissen Deetman en Martin Jol uit protest de vergadering verlaten. De dagvaarding van Wang zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben op de werkvloer. Directeur Mattijs Manders, die namens de NV ADO den Haag de procedure in werking heeft gezet, staat nu recht tegenover grootaandeelhouder Hui Wang.

Maandag werd al bekend dat ADO Den Haag en grootaandeelhouder Hui Wang lijnrecht tegenover elkaar stonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.