ADO Den Haag boekt verrassende zege bij FC Groningen

FC Groningen heeft een pas op de plaats moeten maken na de onverwachte thuisnederlaag tegen ADO Den Haag (1-2).

Aan aanvalslust ontbrak het FC Groningen zondag niet. De ploeg van trainer Erwin van de Looi was in Euroborg zonder twijfel de bovenliggende partij, maar het resultaat van het overwicht stak schril af tegen dat van het afwachtende ADO.

De Haagse formatie moest zich in Groningen voornamelijk beperken tot verdedigen. Maar het ging aan de andere kant van het veld prima om met de kansen die het in de tegenaanval kreeg voorgeschoteld om met drie punten huiswaarts te kunnen keren.

Zo kon het gebeuren dat na ruim een half uur ADO op voorsprong kwam, waar FC Groningen gezien het overwicht het meest aanspraak mocht maken op de eerste treffer van de middag.

Michiel Kramer, die in afwachting van een uitspraak van de beroepscommissie na zijn actie tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen nog kan spelen, was verantwoordelijk voor de Haagse openingstreffer. De spits controleerde de bal na een pass van Mathias Gehrt op zijn borst, profiteerde van verkeerd verdedigen van Johan Kappelhof en passeerde vervolgens doelman Marco Bizot: 0-1.

Voor FC Groningen was die treffer aanleiding de jacht op een doelpunt te intensiveren. Maar pas in de 79ste minuut leverde het niet al te indrukwekkende offensief het beoogde resultaat op. Kappelhof tekende met een volley voor de gelijkmaker, nadat ADO-keeper Gino Coutinho een poging van Andraz Krim had gekeerd.

Waar FC Groningen na de 1-1 aanzette voor de winnende treffer, kreeg het vier minuten na de gelijkmaker een nieuwe domper te verwerken. Na een corner tastte keeper Bizot mis, won Tom Beugelsdijk een luchtduel met Eric Botteghin en kopte de 1-2 binnen.

Door het resultaat verloor FC Groningen de aansluiting met de topvier, waar ADO Den Haag zich dankzij de op basis van vechtlust verdiende zege boven de rode streep terugvindt.