ADO dankzij topscorer Kramer langs concurrent Dordrecht

Reacties

Michiel Kramer heeft ook tijdens het thuisduel met FC Dordrecht zijn waarde bewezen voor ADO Den Haag. De spits bezorgde de ploeg van trainer Henk Fraser de tweede zege in de Eredivisie dit seizoen (2-0).

ADO dankzij topscorer Kramer langs concurrent Dordrecht

Voorafgaand aan de wedstrijd in het Kyocera stadion bezetten ADO en Dordrecht de zestiende en zeventiende plaats met slechts twee punten verschil, waardoor in Den Haag al onrustig werd. Alleen thuis tegen FC Groningen op 24 augustus werd gewonnen en in de Hofstad snakte men naar een nieuwe zege. En die kwam er, dankzij Kramer.

De spits van ADO beleeft in tegenstelling tot zijn ploeggenoten wél een topseizoen, want in de eerste negen wedstrijden scoorde hij al zeven keer. En de topscorer van de Eredivisie maakte tegen Dordrecht zijn achtste van het seizoen. In de zeventiende minuut opende Kramer na een uitstekende voorzet van Xander Houtkoop van dichtbij de score.

Daarna viel er weinig te beleven in het Kyocera Stadion, waar het maar bleef regenen. Beide clubs waren slordig en echt grote kansen bleven lang uit. In de 74ste minuut besliste ADO echter vanuit het niets de wedstrijd. Kramer stuurde Mathias Gehrt weg en de Deen bleef kalm alleen voor Filip Kurto, die niet kon voorkomen dat het 2-0 werd.

Daar bleef het bij in Den Haag, waardoor ADO onderin de Eredivisie goede zaken deed. Met tien punten uit negen duels neemt het afstand van FC Dordrecht, dat met vijf punten minder de zeventiende plaats bezet. Alleen hekkensluiter Heracles Almelo (drie punten) doet het slechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.