ADO blijft ongeslagen na doelpuntrijk treffen bij VVV

ADO Den Haag heeft de eerste competitiezege van het seizoen binnen. In Limburg won de ploeg van trainer Maurice Steijn met 2-4 van VVV-Venlo.

Het begon goed voor VVV. Door een volley van verdediger Marcel Seip kwamen de Venlonaren op voorsprong. Tien minuten voor rust kwam ADO op gelijke hoogte. Een slimme steekpass van Jens Toornstra kwam bij Mike van Duinen (foto) terecht, die diagonaal binnenschoot.

Ook bij de tweede treffer was Van Duinen belangrijk. De linksbuiten zette goed door in het strafschopgebied van VVV, waarna Tjarron Chery optimaal profiteerde van het Venlose geklungel: 1-2. Drie minuten later tilde Jens Toornstra de score, op aangeven van Rydell Poepon, met een hard schot naar 1-3.

In de slotfase bracht Ismo Vorstermans de spanning terug in de wedstrijd met een simpele treffer. De resterende tien minuten bleken voor de Limburgers echter te kort om de wedstrijd met een punt af te sluiten. Sterker nog, vijf minuten voor tijd besliste Chery met zijn tweede doelpunt van de avond de ontmoeting: 2-4.

Het nog ongeslagen ADO komt nu met vijf punten uit drie duels in de bovenste regionen te staan. VVV-Venlo hoort met één punt tot de laagstgeklasseerde ploegen. Foto: VI Images