ADO bezorgt Sparta pijnlijke thuisnederlaag

Ondanks een stroef begin heeft ADO Den Haag een mooie rentree gemaakt in de Eredivisie. Sparta Rotterdam was op eigen veld het lijdend voorwerp (2-5).

In een vermakelijk wedstrijd met de nodige persoonlijke fouten was ADO Den Haag de gelukkigste. De ploeg van trainer André Wetzel kwam stroef uit de startblokken, maar maakte met dank aan Sparta een plezierige rentree in de Eredivisie.

Voor Sparta Rotterdam was er aanvankelijk weinig aanleiding zich zorgen te maken. De ploeg van Foeke Booy was op het eigen Kasteel veel sterker en leidde na vier minuten al met 1-0. Joshua John profiteerde van een blunder van ADO-keeper Robert Zwinkels, die bij een doeltrap zijn verdediger Christiaan Kum in onoverkomelijke problemen bracht.

Maar vanaf de vijftiende minuut ging het mis voor de thuisploeg. ADO Den Haag liep na de gelijkmaker van Csaba Horváth uit naar een 3-1 voorsprong. Een miskleun van Nathan Rutjes leidde uiteindelijk tot een Haagse strafschop, omdat Krisztián Vermes in de fout ging ten opzichte van Karim Soltani. Na de door Yuri Cornelisse benutte penalty was het de beurt aan Richard Knopper. De ADO-middenvelder tikte binnen na het nodige geklungel in de Rotterdamse defensie.

De discutabele rode kaart voor Aleksandar Rankovic, die te fors zou zijn ingeaan op Karim Touzani, bood Sparta een opening voor een opleving. Yuri Rose tekende voor de aansluitingstreffer, die van weinig waarde bleek te zijn doordat Knopper en Fabio Caracciolo op schitterende wijze de rentree van ADO luister bijzetten.