Aderlating voor Ajax: Klaassen mist Klassieker

Reacties

Ajax heeft een dag voor De Klassieker tegen Feyenoord een flinke domper te verwerken gekregen. Davy Klaassen mist het treffen met de aartsvijand.

Aderlating voor Ajax: Klaassen mist Klassieker

De middenvelder moest de oefensessie van vrijdag al vroegtijdig staken omdat hij last had van klachten aan de buikwand. Trainer Frank de Boer liet daarop weten dat het meespelen van de sterkhouder een moeilijk verhaal zou worden, temeer daar de oefenmeester geen onnodig risico wilde lopen.

'Het duel met Feyenoord is belangrijk, maar in de wedstrijden daarna moeten we ook volle bak. Ga ik nu de keuze voor hem maken omdat dit duel belangrijk is of haal ik hem eruit met het oog op de zware periode daarna? Hij moet immers niet vier stappen terugvallen als ik hem nu opstel', liet De Boer vrijdag al weten.

Op de afsluitende training in De Arena verscheen Klaassen zaterdagochtend helemaal niet, waardoor zijn meespelen al hoogst onzeker was. Even later maakte Ajax via de officiële kanalen inderdaad bekend dat Klaassen - dit seizoen goed voor vijf goals in de competitie en twee in de Champions League - het duel met Feyenoord moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.