Adebayor helpt Elia stap dichter bij Champions League-voetbal

Met Eljero Elia in de basis heeft Istanbul Başakşehir een volgende horde genomen op weg naar het toernooi om de Champions League. Na een knotsgek gelijkspel in het eerste duel (3-3) was de Turkse formatie in eigen huis te sterk voor Club Brugge: 2-0.

Bij Club Brugge waren er basisplaatsen voor Ruud Vormer en Stefano Denswil, die in het eerste duel twee vrije trappen raak schoot. Ook de van Vitesse overgekomen Marvelous Nakamba mocht vanaf de eerste minuut aantreden namens de Belgische formatie.

De fundering voor een goed resultaat werd al in de eerste helft gelegd. Na zeven minuten opende Emmanuel Adebayor de score op aangeven van Gaël Clichy. Na een prachtige voorzet kopte de Togolese spits binnen. In de 34ste minuut verdubbelde Edin Visca de voorsprong namens de ploeg uit Istanbul. Op aangeven van Adebayor schoot de Bosnische middenvelder in de korte hoek raak.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Istanbul Başakşehir niet meer in gevaar. Tien minuten voor het einde werd ex-Feyenoorder Elia vervangen door Kerim Frei.