Adebayor geeft rentree Redknapp bij Spurs extra glans

Tottenham Hotspur is na maandagavond de nieuwe nummer drie in de Premier League. De ploeg van terugkerend manager Harry Redknapp, hij moest enkele weken rust nemen na een lichte hartoperatie, versloeg Aston Villa op eigen veld met 2-0 door twee goals van spits Emmanuel Adebayor.

Adebayor geeft rentree Redknapp bij Spurs extra glans

Nadat Adebayor in de beginfase een levensgrote kans om zeep hielp, was het na veertien minuten spelen wel raak voor de Togolees. Met een handige en uiterst effectieve omhaal tekende hij voor de openingstreffer (foto).

Voor de onderbreking was Adebayor nogmaals trefzeker. De spits van Tottenham, bij wie Rafael van der Vaart eveneens zijn rentree maakte na blessureleed (hamstring), profiteerde volop van een misverstand tussen James Collins en Shay Given. De verdediger probeerde een voorzet van Gareth Bale met een sliding te verijdelen, maar bracht met die onhandige actie zijn doelman dusdanig in verwarring dat beiden de bal misten. Adebayor kon vervolgens kinderlijk eenvoudig binnen tikken: 2-0.

Hoewel Adebayor in het tweede bedrijf volop gelegenheid kreeg zijn derde treffer van de avond te maken, bleef het bij de ruststand. Van der Vaart haalde het laatste fluitsignaal niet. Hij werd na 69 minuten spelen uit voorzorg naar de kant gehaald.

Voor Redknapp was het scoreverloop geen reden voor een verhoogde hartslag. De manager zag hoe zijn ploeg het duel keurig uitspeelde en door de zege steeg naar de derde plaats. Tottenham heeft net als nummer vier Newcastle United 25 punten, maar speelde een wedstrijd minder. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt negen punten, terwijl het verschil met Manchester United vier punten is. Ook de beide grootmachten uit Manchester hebben een optreden meer achter hun naam staan. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's