Adam Johnson: 'Weinig spelers zo belangrijk als Tévez'

Adam Johnson (foto) hoopt dat zijn ploeggenoot Carlos Tévez ook komend seizoen nog te bewonderen is in het shirt van Manchester City. De middenvelder denkt dat The Citizens met het aanblijven van de Argentijns international hoge ogen kunnen gaan gooien in de Champions League.

Adam Johnson: 'Weinig spelers zo belangrijk als Tévez'

'We kunnen volgend seizoen met Tévez in de selectie verrassen in de Champions League', zegt Johnson, die zes interlands achter zijn naam heeft. 'Ik ben zelfs van mening dat we het kampioenenbal kunnen winnen, maar dan moet de selectie wel intact blijven. We gaan er daarom ook alles aan doen om Tévez te behouden.'

Tévez wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar elders, waarbij verscheidene Europese topclubs worden genoemd. 'Dat is logisch, want hij is onvervangbaar. Ik denk dat hij voor elke topclub een versterking is. Er zijn namelijk bijna geen andere spelers die zo belangrijk voor hun team zijn als Carlos', aldus Johnson.

De Argentijnse aanvaller was dit seizoen de grote man bij City met negentien competitietreffers. Aan de hand van Tévez plaatste de ploeg van coach Roberto Mancini zich voor het eerst in de geschiedenis rechtstreeks voor de Champions League als gevolg van de derde plaats op de ranglijst van de Premier League. Daarnaast veroverde Manchester City de Engelse FA Cup.






Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's