Achterblijver Boeck ontsnapt aan drama dankzij verjaardag

Reacties

Marcelo Boeck is door een speling van het lot geen onderdeel geworden van het drama rond Chapecoense. De 32-jarige doelman ontsnapte dankzij de aanvraag van extra verlof aan de tragedie.

Achterblijver Boeck ontsnapt aan drama dankzij verjaardag

Boeck, die een Belgische en Braziliaanse nationaliteit heeft, was in januari van Sporting Lissabon naar Chapecoense verhuisd. De ervaren goalie kwam tot slechts vijf optredens voor de Braziliaanse club, waar hij op een zijspoor belandde. Juist die sportieve degradatie heeft zijn leven gered.

Boeck was niet opgenomen in de selectie voor het Copa Sudamericana-duel met Atlético Nacional. Hij deed het verzoek om thuis te mogen blijven om zijn verjaardag te vieren in plaats mee te reizen naar Colombia. De clubleiding, die de beschikking had over twee andere doelmannen, stemde daarmee in. Boeck was daardoor niet aan boord van het rampvliegtuig dat dinsdag neerstortte.

'Ik ben thuis en volg alles met veel angst', was het berichtje dat Boeck stuurde naar Rádio Renascença nadat duidelijk was geworden dat het grootste deel van zijn team bij Medellín was verongelukt.

Lees hier de vorige berichten over de tragedie van Chapecoense.

Bekijk hier al onze video's