AC Milan zegeviert in beladen derby met oranje tintje

Koploper AC Milan heeft zaterdagavond stadgenoot Internazionale met 3-0 geklopt. Door de winst in de Derby della Madonnina nemen de Rossoneri afstand van de rivaal in de titelstrijd. Het verschil bedraagt nu zes punten.

AC Milan zegeviert in beladen derby met oranje tintje

Aan de zijde van Milan begonnen Clarence Seedorf en Mark van Bommel in de basiself. Aan de kant van de bezoekers, Inter speelde ditmaal 'uit', verscheen Wesley Sneijder zoals gewoonlijk aan de aftrap.

De beladen derby was nog geen minuut bezig of de eerste treffer was een feit. Doelman Júlio César stuitte nog wel een inzet van Robinho, maar moest een antwoord schuldig blijven op Alexandre Pato, die attent de rebound binnen schoot.

Kort na het openingsdoelpunt werd Seedorf een strafschop onthouden. Een snoeiharde volley van de Nederlander ging in volle vaart op het doel af. Voordat zijn inzet doelman César in verlegenheid kon brengen, trof die de arm van Inter-verdediger Maicon (onderstaande foto is genomen net na de handsbal). Arbiter Nicola Rizzoli bleek vervolgens doof voor de smeekbedes van de thuisploeg. Na achttien minuten deed Internazionale eindelijk iets terug. Het wapenfeit kwam op naam van Giampaolo Pazzini. Hij draaide knap weg, maar zag keeper Christian Abbiati zijn puntertje keren.

Nog steeds was het niet gedaan met het vuurwerk in de eerste helft. Een knal van Van Bommel, de bal werd onderweg nog wel van richting veranderd, spatte uiteen op de lat. Internazionale kroop zodoende door het oog van de naald en werd in de tegenaanval direct gevaarlijk. Abbiati had een schitterende save in huis op een kopbal van Thiago Motta. De Italiaanse doelman sloeg de bal op miraculeuze bal van de lijn.

Na de onderbreking zette Van Bommel direct de toon. Met een keiharde sliding – weliswaar op de bal – vloerde hij zijn Oranje-collega Sneijder en maakt hij duidelijk dat Milan met niets minder dan een zege genoegen wilde nemen.

Tien minuten later kreeg Inter opnieuw een tegenvaller te verwerken. Christian Chivu tikte de doorgebroken Pato heel licht aan. Een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied én een rode kaart waren het gevolg.

Na ruim een uur spelen besliste Pato het duel. De Braziliaan kopte – hij leek buitenspel te staan – een compleet mislukt schot van Ignazio Abate binnen: 2-0.

AC Milan bleef in de slotfase op de been en liep zelfs uit naar 3-0. Invaller Antonio Cassano schoot uit een strafschop de bal zonder twijfel in de hoek. In de feestvreugde trok de spits zijn shirt uit. Even later bewees het enfant terrible nog maar eens niet bijster slim te zijn door ook nog zijn tweede gele kaart te pakken. Hij kreeg terecht geel voor een oerdomme overtreding. Aan de zeer verdiende overwinning van AC Milan, waarbij Seedorf uitblonk, deed de stommiteit niets af.

Door de zege vergrootte Milan het gat met nummer twee Internazionale naar zes punten. Zondag kan Napoli Inter aflossen als nummer twee en op drie punten van de lijstaanvoerder komen.

Overige uitslagBrescia - Bologna 3-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's