AC Milan wint met Van Ginkel, Genoa zet sterke reeks voort

AC Milan heeft met Marco van Ginkel als basisspeler gewonnen van Udinese: 2-0. Genoa bleef voor de achtste keer op rij ongeslagen. Dit keer won de club uit Genova simpel bij Cesena: 0-3.

AC Milan – Udinese 2-0
Twee doelpunten van Jérémy Ménez, die werd gebruikt als valse spits, hebben AC Milan thuis langs Udinese geholpen. De Franse aanvaller bracht met zijn treffers zijn competitietotaal reeds op zeven, waarmee hij zijn persoonlijke record evenaarde. Ook namens AS Monaco en Paris Saint-Germain produceerde hij ooit zeven competitietreffers.

Ménez bezorgde Milan, waar Marco van Ginkel 89 minuten meespeelde, via een strafschop in de 65ste minuut de bevrijdende openingstreffer. Met een geweldige solo maakte hij tien minuten later een einde aan de aspiraties van Udinese (2-0), dat na een uur met tien man door moest, omdat Maurizio Domizzi twee keer geel kreeg. Ook Milan-speler Michael Essien moest voortijdig inrukken, hij kreeg in de 71ste minuut zijn tweede gele kaart. Milan klimt door de zege naar de vijfde plaats.

Cesena – Genoa 0-3
De goede prestaties van Genoa hebben een vervolg gekregen in de uitwedstrijd tegen Cesena. Door doelpunten van Alessandro Matri en Luca Antonelli was het al na zeven minuten gespeeld in Cesena. Een eigen doelpunt van Massimo Volta maakte in de 43ste minuut aan alle spanning een einde.

Matri verzuimde na een half uur met een strafschop al het derde doelpunt voor Genoa te maken, terwijl ook Cesena een penalty miste. Emmanuel Cascione faalde in de 63ste minuut vanaf de stip. Genoa is al acht wedstrijden (W5, V3) ongeslagen in de Serie A en staat op een verdienstelijke derde plaats.

Cagliari – Fiorentina 0-4
Fiorentina heeft in het uitduel met Cagliari een overtuigende 4-0 zege geboekt. Chileen Matías Fernández was de uitblinker bij de ploeg uit Florence. Hij maakte zowel de eerste als de tweede treffer voor de bezoekers. Doelpunten van Mario Gomez en Juan Cuadrado gaven de overwinning van Fiorentina nog wat extra glans.