AC Milan wil in 2018 San Siro verlaten voor nieuw stadion

Reacties

In de zomer van 2018 hoopt AC Milan de vermaarde thuishaven San Siro te kunnen verruilen voor een nieuw stadion met een capaciteit van 48 duizend toeschouwers.

AC Milan wil in 2018 San Siro verlaten voor nieuw stadion

De thema’s duurzaamheid en familie vormen de hoofdmoot van de plannen voor het nieuwe stadion, dat waarschijnlijk komt te liggen in de wijk Portello. Milan hoopt dat het een van de meest innovatieve stadions ter wereld gaat worden.

Met een maximale hoogte van dertig meter - San Siro is het dubbele - wil AC Milan dat het nieuwe onderkomen beter past in de stedelijke omgeving. Dankzij een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt ontmoedigd met eigen vervoer te komen, hetgeen ook het milieu ten goede komt.

In de plannen is extra aandacht besteed aan de mogelijkheden voor families. Het stadion moet bovendien zeven dagen in de week open zijn en daardoor meer dan alleen een voetbaltempel zijn.

Los van deze plannen wil AC Milan de faciliteiten in San Siro verbeteren, in de aanloop naar de verhuizing in 2018. Het huidige onderkomen, dat wordt gedeeld met Internazionale, is gebouwd in 1925 en in 1956 en 1989 flink gerenoveerd. Op dit moment biedt het plaats aan ruim tachtigduizend toeschouwers.

Het samen delen van het stadion zou met een nieuwe thuisbasis voor Milan verleden tijd zijn. Internazionale heeft in het verleden ook al aangegeven graag een nieuw en eigen stadion te hebben. In Italië is de hang naar een eigen stadion sowieso groot. In het geval van AC Milan is dat niet alleen met het oog op de verdiensten die niet meer hoeven worden afgestaan, maar ook op het feit dat San Siro nu simpelweg te groot is en zelden vol zit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.