AC Milan verspeelt opnieuw punten in titelstrijd

In de strijd om de landstitel heeft AC Milan opnieuw dure punten laten liggen. Ook Fiorentina beleefde een beroerde middag.

Sampdoria-AC Milan 2-1In de strijd om de landstitel heeft AC Milan opnieuw dure punten laten liggen. Met Clarence Seedorf in de basis en Klaas Jan Huntelaar negentig minuten op de bank verloren de Milanezen met 2-1 van subtopper Sampdoria. De ploeg van trainer Leonardo kwam nog wel op voorsprong door een snel doelpunt van Marco Borriello, maar gaf na rust de winst uit handen.

Meteen na de thee kreeg de wedstrijd een beslissende wending. Milan-verdediger Daniele Bonera kreeg een rode kaart voor een overtreding op Antonio Cassano (foto), die uit de toegekende strafschop zelf de gelijkmaker produceerde. Met een man minder kon AC Milan het punt niet vasthouden. Kort voor tijd schoot Giampaolo Pazzini Sampdoria naar de winst. Milan heeft nu zes punten achterstand op koploper Internazionale, dat vrijdag al met 2-0 won van Juventus.

Atalanta Bergamo-Fiorentina 2-1Fiorentina beleefde een rampzalige middag op bezoek bij staartploeg Atalanta Bergamo. De ploeg van trainer Cesare Prandelli heeft de punten nog hard nodig in de strijd om Europees voetbal, maar keek na ruim vijf minuten spelen al tegen een achterstand aan. Adriano Ferreira Pinto zorgde voor de snelle openingstreffer. Simone Tiribocchi maakte er twintig minuten voor tijd zelfs 2-0 van.

Riccardo Montolivo bracht de spanning vijf minuten later nog enigszins terug, maar de zo gewenste gelijkmaker bleef uit. Tot overmaat van ramp presteerde invaller Massimo Gobbi het ook nog eens om in een halfuur tijd twee gele kaarten te incasseren en eindigde de ploeg uit Florence de wedstrijd met tien man.

Fiorentina staat nu op een tiende plaats. Om Europees voetbal te halen is een plek bij de eerste zes vereist. Het gat daarna bedraagt inmiddels vijf punten.