AC Milan verhoogt de druk op Juventus met uitzege

AC Milan heeft in de Serie A de druk opgevoerd op Juventus. De Milanese formatie passeerde de concurrent uit Turijn bovenaan de ranglijst door met 0-2 bij Genoa te winnen.

De zege van AC Milan was de eerste in het Stadio Luigi Ferraris sinds oktober 2007. In zes achtereenvolgende Serie A-confrontaties in Genua (tegen Sampdoria en Genoa) had Milan niet gewonnen. Zlatan Ibrahimovic zette de regerend landskampioen vanaf de strafschopstip de 0-1, Antonio Nocerino maakte de tweede Milanese treffer.

Voor rust slaagde Milan er niet in om een opening in de defensie van de thuisclub te vinden. Tien minuten na de pauze kwamen de Milanezen op voorsprong. Een onbeholpen overtreding van Kakha Kaladze (ex-Milan) op Zlatan Ibrahimovic bood de Zweed een buitenkansje vanaf elf meter. Ibrahimovic schoot de bal onberispelijk in. Voor Kaladze was het direct einde wedstrijd aangezien hij zijn tweede gele kaart voor de charge ontving. Antonio Nocerino stelde tien minuten voor tijd de zege veilig door op aangeven van Kevin-Prince Boateng te scoren.

Milan speelde in Genua zonder Nederlanders in de basisformatie. Mark van Bommel kreeg rust van trainer Massimiliano Allegri en reisde helemaal niet met de selectie mee. Clarence Seedorf en Urby Emanuelson begonnen op de bank. Seedorf kwam twintig minuten voor tijd in de ploeg voor Massimo Ambrosini. Bij Genoa begon voormalig Groningen-verdediger Andreas Granqvist voor de vierde maal dit seizoen in de basis.

Juventus kan zondag de leiding in de Serie A weer overnemen als in Turijn Cesena wordt verslagen.. Foto: VI Images