AC Milan slaagt waar Napoli en Udinese falen

Napoli en Udinese hebben een pas op de plaats moeten maken door onverwachte nederlagen. AC Milan hield wél gelijke tred met Internazionale.

AC Milan-Chievo 1-0Dankzij een onterechte strafschop omzeilde nummer twee AC Milan de klip Chievo met succes. Scheidsrechter De Marco kende na een kwartier de thuisploeg een penalty toe, maar uit televisiebeelden bleek dat de overtreding van Simone Bentivoglio op Kaká buiten de zestien werd gemaakt. Het Braziliaanse slachtoffer maakte geen fout van elf meter en hield zo zijn AC Milan in het spoor van koploper Internazionale.

Atalanta Bergamo-Napoli 3-1Een verkeerde inschatting van scheidsrechter Brighi leek hoogvlieger Napoli uitkomst te bieden in een heetgebakerde wedstrijd bij Atalanta Bergamo. De arbiter zag in een reglementaire actie van Tomas Manfredini genoeg aanleiding voor een strafschop, waardoor de tien man uit Napels via Marek Hamsik halverwege de tweede helft op gelijke hoogte kwamen.

Manfredini nam op juiste wijze revanche. De centrale verdediger tekende met zijn van richting veranderde vrije trap in de laatste minuut voor de 2-1. Toch was het nog knijpen voor hem nadat hij vanwege te uitbundig juichen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen. In blessuretijd maakte Sergio Floccari met een gelukje een einde aan de onzekerheid bij Atalanta.

Udinese-Reggina 0-1Udinese gleed weg uit de top van de Serie A. Na de nederlaag tegen Inter van vorige week maakte de ploeg van trainer Pasquale Marino te weinig klaar tegen hekkensluiter Reggina. De gasten namen dankzij de goal van Franco Brienza en passant revanche voor de uitschakeling in de strijd in de Coppa Italia. Afgelopen woensdag ging Udinese ten koste van Reggina door na een reeks van twintig strafschoppen (0-0).