AC Milan recht rug en knokt zich terug tegen Torino

AC Milan heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Torino: 2-2. Daar mochten de Milanezen blij mee zijn, want bij een stand van 2-0 miste de thuisploeg een strafschop. Milan loopt wel schade op in de strijd om plaats drie.

Het eerste half uur verliep dramatisch voor Milan. In de 21ste minuut opende Andrea Belotti de score, vijf minuten later zorgde Marco Benassi met een fraaie hakbal voor de 2-0. Het duel leek te worden beslist toen Torino na een half uur een strafschop kreeg na een overtreding van aanvoerder Ignazio Abate. Adem Ljajic schoot echter recht op de vuisten van Milan-doelman Gianluigi Donnarumma en dus bleven de bezoekers in leven.

Na rust bleek de misser van Ljajic een dure. In de 55ste minuut werkte Andrea Bertolacci de bal van dichtbij in het doel. Vijf minuten later stond het zelfs 2-2. Milan kreeg een strafschop en in tegenstelling tot Ljajic faalde Carlos Bacca niet: 2-2.

In de slotfase golfde het duel op en neer, maar een winnaar kwam er niet. Ook niet in de laatste minuten, toen Milan met tien man door moest nadat Alessio Romagnoli met twee keer geel kon inrukken. Door de puntendeling staat Milan in de Serie A vijfde met 37 punten uit negentien wedstrijden.

Napoli, de nummer drie, heeft vier punten meer maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Milan (aftrap 21.45 uur). Het behalen van de derde plek is noodzakelijk om de kwalificatierondes van de Champions League te bereiken. Torino is negende (dertig punten uit twintig wedstrijden).