AC Milan poetst blazoen op tegen Real Madrid

Na een vooral in de tweede helft zeer boeiende wedstrijd heeft AC Milan het dit seizoen geschonden blazoen fraai opgepoetst door Real Madrid in Santiago Bernabéu met 3-2 te verslaan. Olympique Marseille kon het grote krachtsverschil met FC Zürich slechts uitdrukken met een 1-0 overwinning.

Real Madrid-AC Milan 2-3Clarence Seedorf was bij de aftrap het enige Nederlandse gezicht. Zijn coach Leonardo liet Klaas-Jan Huntelaar op de bank. Manuel Pellegrini, trainer bij Real Madrid, koos ervoor de Italianen te bestrijden zonder Rafael van der Vaart en Royston Drenthe in de basis.

De thuisploeg ontwikkelde direct, in een hoog tempo, druk op de defensie van AC Milan. De Rossoneri speelden met meer kleur op de wangen dan in de Serie A en zochten met name via de lange bal op Ronaldinho en Alexandre Pato naar openingen. Nadat een overtreding van Gianluca Zambrotta op Karim Benzema niet werd bestraft met een strafschop, kwam De Koninklijke na negentien minuten op voorsprong.

Milan-doelman Dida liet een houdbaar schot van Esteban Granero op onverklaarbare wijze uit zijn vingers glippen. Raúl toonde zijn gretigheid door de bal op te pikken en de score te openen. Het worstelende Milan kwam fris uit de kleedkamer en kreeg hulp uit onverwachte hoek. Na ruim een uur besloot Andrea Pirlo tot een uithaal van ruim dertig meter. De traag reagerende Iker Casillas kwam te laat bij de hoek om het schot te keren.

Drie minuten later stond de wedstrijd compleet op zijn kop. Een diepe bal van Massimo Ambrosini werd door de Real-goalie compleet verkeerd beoordeeld zodat Alexandre Pato met een schuiver eenvoudig de flaterende Casillas kon passeren: 2-1. Het was voor Real geen reden om de wedstrijd te laten lopen en de thuisploeg ging driftig op jacht naar de gelijkmaker. Het niveau van het duel was zeer hoog in deze fase.

Invaller Drenthe was verantwoordelijk voor de terechte 2-2. Raúl bediende de Rotterdammer, die zich bij een hoekschop ver buiten het strafschopgebied had geposteerd. Drenthe twijfelde niet en vond het uiterste hoekje.

Vier minuten voor tijd leek AC Milan de zege mee te nemen. Thiago Silva klopte bij een hoekschop de complete defensie inclusief Casillas en kopte binnen, maar om onverklaarbare redenen besloot scheidsrechter Frank De Bleeckere de goal te annuleren. Kort daarop kregen de bezoekers toch gerechtigheid. Een droompass van Seedorf vond Pato die onhoudbaar de winnende 3-2 binnen volleerde.

FC Zürich-Olympique Marseille 0-1De Fransen waren heer en meester op bezoek bij FC Zürich. Tot grote kansen kwam Marseille echter niet. De kopbal van Brandão was het grootste wapenfeit, maar de Braziliaan zag zijn inzet van dichtbij onorthodox gered worden door Johnny Leoni.

De Franse storm ging in de tweede helft niet bepaald liggen. Het duurde tot de 69ste minuut voordat Olympique eindelijk het overwicht in een doelpunt omzette. Gabriel Heinze had zich stiekem vrijgelopen en schatte de voorzet van Lucho González op waarde. In de slotfase moest L'OM verder met tien man nadat Laurent Bonnart zijn tweede gele kaart had gekregen.