AC Milan nog puntloos, Atalanta en Lazio op kop

AC Milan is na twee speelronden nog zonder punten in de Serie A. Atalanta Bergamo en Lazio zijn beter uit de startblokken gekomen.

Genoa-AC Milan 2-0De druk op trainer Carlo Ancelotti is toegenomen na de tweede opeenvolgende nederlaag van AC Milan. Na een half uur profiteerde Giuseppe Sculli van breedleggen met de borst van Diego Milito en stond het 1-0 voor Genoa.

Ancelotti greep tijdens de rust nog in door Ronaldinho en Andrei Sjevtsjenko naar de kant te halen, maar met hun vervangers Marco Borriello en Clarence Seedorf in de ploeg speelden de Rossoneri niet veel beter. Milito velde het vonnis door in de laatste minuut een strafschop te benutten.

Bologna-Atalanta Bergamo 0-1Zowel Bologna als Atalanta had op de eerste speeldag gewonnen. Atalanta hield de honderd procent score in stand door al na negen minuten op voorsprong te komen en de leiding niet meer uit handen te geven. Na een hakje van Cristiano Doni werkte Tiberio Guarente de bal eenvoudig in het doel.

Lazio-Sampdoria 2-0Lazio had al na zeven minuten een voorsprong te pakken. Mauro Zarate liet met een prachtig schot met links zijn derde treffer in twee Serie A-duels aantekenen. Goran Pandev besliste de wedstrijd in de tweede helft na een pass van Cristian Brocchi. Net als Atalanta heeft Lazio zes punten na twee duels.

Napoli-Fiorentina 2-1Fiorentina is slecht begonnen aan de nieuwe competitie. Op de eerste speeldag speelde Viola met 1-1 gelijk tegen Juventus. Het tweede duel ging zondag verloren op bezoek bij Napoli. Adrian Mutu opende nog wel de score voor Fiorentina, maar de thuisclub sloeg na rust terug met goals van Marek Hamsik en Christian Maggio.