AC Milan met dank aan Real door in Champions League

Het bezoek aan FC Zürich leverde AC Milan niet meer op dan een gelijkspel. Real Madrid bood met een zege in Marseille de Italianen de helpende hand.

Olympique Marseille-Real Madrid 1-3De blessure van Kaká bood Rafael van der Vaart opnieuw de kans zich vanaf de eerste minuut te manifesteren. De Oranje-international, die in de tweede helft werd gewisseld, was betrokken bij de eerste twee treffers van Real Madrid. Een overtreding op Van der Vaart leidde in de vijfde minuut tot een vrije trap die door Cristiano Ronaldo tot een goal werd gepromoveerd.

Na de gelijkmaker van Lucho González bracht Raúl Albiol uit een corner van Van der Vaart Real Madrid op 2-1. De Spanjaarden keerden met een 3-1 zege terug uit Marseille dankzij Lucho González en Cristiano Ronaldo. De Argentijn schoot een strafschop de lat, terwijl de Portugees tien minuten voor het einde het duel besliste. Daarmee was Real Madrid zeker van de eerste plaats in Groep C.

FC Zürich-AC Milan 1-1FC Zürich bezorgde AC Milan net als in San Siro AC Milan voor grote problemen. De Zwitsers namen na een klein half uur een voorsprong door een vrije trap van Milan Gajic. Na ruim een uur kreeg het duel een andere wending. Alain Rochat maakte in het strafschopgebied een overtreding op Marco Boriello en moest daarvoor met een rode kaart boeten. Ronaldinho benutte de penalty en zette Milan op het spoor van een langer verblijf in de Champions League. Door het verlies van Olympique Marseille was het punt voldoende.