AC Milan mag nog hopen op een prijs

AC Milan is nog in de race voor de enige nog haalbare nationale prijs dit seizoen en heeft zowaar een tweede overwinning op rij behaald. In de return van de achtste finale in de strijd om de Coppa Italia versloegen de Rossoneri Brescia met 2-1. Thuis had Milan al met 4-2 gewonnen.

De strijd was snel beslist in Brescia. Binnen twintig minuten leidden de Milanezen al met 2-0. Ricardo Oliveira (foto) opende de score met een rake kopbal uit een hoekschop van Yoann Gourcuff. Uit een voorzet van opnieuw Gourcuff werkte Davide Zoboli de bal even later voorbij zijn eigen keeper.

Brescia moest vervolgens minstens vier keer scoren om nog in ieder geval een verlenging af te dwingen. En daar slaagde de nummer tien van de Serie B niet in, al zorgde de Slowaak Marek Hamsyk vlak voor rust nog voor de 1-2.

AC Milan, waar Clarence Seedorf niet bij de wedstrijdselectie zat, speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Arezzo en Livorno. Arezzo won de eerste ontmoeting thuis met 2-1.