AC Milan legt Rivaldo vast

Het hing al een tijd in de lucht, maar Rivaldo heeft na zijn vertrek bij Barcelona een nieuwe club gevonden. De Braziliaan bereikte overeenstemming met AC Milan over een driejarig contract en wordt ploeggenoot van Jon Dahl Tomasson en Clarence Seedorf.

AC Milan legt Rivaldo vast

'Het eerste telefoontje na de afronding van de overgang maakte ik met Berlusconi', zei manager Adriano Galliani op de website van AC Milan. 'De president was bijzonder tevreden. De supporters moeten hem dankbaar zijn voor deze ongekende deal.' Carlo Ancelotti was eveneens te spreken over de laatste aanwinst. 'Met Rivaldo wordt het makkelijker om de Scudetto te winnen', zei de AC Milan-trainer. 'Nu heb ik veel kampioenen én een aanvallende ploeg. Iemand moet plaatsmaken voor hem, maar ik denk niet dat dat een probleem wordt.'

Rivaldo en Barcelona kwamen ruim een week geleden overeen het lopende contract per direct te ontbinden. De Braziliaan, die met een geschat jaarsalaris van tien miljoen euro zwaar op de Barcelona-begroting drukte, kon zodoende transfervrij overstappen naar een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's