AC Milan klimt naar vierde plek en is klaar voor verwachte transfergekte

Reacties

AC Milan heeft maandagmiddag drie punten gepakt in de uitwedstrijd bij Genoa. De ploeg stijgt daardoor naar de vierde plek in de Serie A en kan zich nu volledig gaan richten op het afronden van twee grote transfers.

AC Milan klimt naar vierde plek en is klaar voor verwachte transfergekte
Genoa
Genoa
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Bij deze wedstrijd, die vanwege veiligheidsredenen naar de maandagmiddag was verschoven, ging het vooral over twee spitsen die helemaal niet in actie kwamen. Gonzalo Higuaín staat voor een toptransfer naar Chelsea en was volgens Milan-coach Gennaro Gattuso mentaal niet in staat om tegen Genoa in actie te komen. Higuaín werd dus gepasseerd en zijn vermoedelijke opvolger, Krzysztof Piatek, ontbrak bij de thuisploeg door een schorsing.

Zonder de spitsen die naar verwachting een heuse transfercarrousel op gang gaan brengen, bleef het lang 0-0. Genoa was in de eerste helft de betere ploeg, maar Milan kwam het dichtst bij een goal, toen winteraanwinst Lucas Paquetá met een spectaculaire volley de lat raakte. Kort na rust vroeg de Braziliaan opnieuw de aandacht, met een heerlijke passeeractie (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twintig minuten voor tijd kwam Milan op voorsprong. Andrea Conti haalde de achterlijn en trok de bal terug naar Fabio Borini, die zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakte. Milan-keeper Gianluigi Donnarumma tikte hierna een knal van Miguel Veloso tegen de lat, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam, en zag Suso er vervolgens uit een counter 0-2 van maken. Zo pakte Milan, waar Gattuso vanwege een schorsing niet op de bank zat, de drie punten.

Het vizier wordt nu op de transfermarkt gericht. Genoa-directeur Giorgio Perinetti bevestigde voor aanvang van dit duel al de gesprekken met Milan over een directe transfer van Piatek, die in 21 officiële wedstrijden voor Genoa liefst negentien keer heeft gescoord. De Pool moet in San Siro de opvolger worden van Higuaín, die bij Chelsea Álvaro Morata naar Atlético Madrid duwt. Nikola Kalinic lijkt dan weer weg te mogen bij Atlético en hij zou in beeld zijn bij AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.