AC Milan kleurt oranje en blijft in het spoor van Juve

AC Milan is in de Italiaanse Serie A koploper Juventus weer tot een puntje genaderd. De Milanezen boekten betrekkelijk eenvoudig een 3-0 zege op Cagliari. Aan de zijde van Milan startten Mark van Bommel, Clarence Seedorf en Urby Emanuelson in de basis. Bij de gasten zorgde Moestafa El Kabir als invaller eveneens voor een Nederlands tintje.

AC Milan kleurt oranje en blijft in het spoor van Juve

Milan had een half uur nodig om de ban te breken in het eigen San Siro. Een geniaal moment van Zlatan Ibrahimovic zorgde voor het openingsdoelpunt. De Zweedse spits krulde een vrije trap op fraaie wijze in de bovenhoek.

Nog voor rust forceerde Antonio Nocerino vroegtijdig de beslissing. Hij zag hoe Ibrahimovic de bal met zijn borst panklaar legde en de Italiaan besloot met een droge knal: 2-0.

AC Milan kon in het tweede bedrijf de eindstand freewheelend bepalen op 3-0. Routinier Massimo Ambrosini, hij verving na ruim een uur Clarence Seedorf, rondde met buitenkant rechts fraai af.

Door de zege blijft AC Milan in het spoor van het nog altijd ongeslagen Juventus. De voorsprong op nummer drie Udinese is wel opgelopen tot vijf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's