AC Milan is tweede plaats kwijt aan AS Roma

AS Roma loste AC Milan weer af als nummer twee in de Serie A. Palermo bleef het antwoord schuldig op het Romeinse productie (4-1).

Na de overwinning van AC Milan op Udinese kon AS Roma zich geen verliespunten veroorloven wilde het de tweede plaats heroveren. Met in de basis Francesco Totti, die onverwacht snel herstelde van een knieblessure, slaagde de Romeinse club voor
die test.

Palermo kwam in Rome in de 33ste minuut op achterstand. De volley van Matteo Brighi werd van richting veranderd, maar dat liet onverlet dat de Roma-treffer verdiend was. Júlio Baptista nam vroeg in de tweede helft de Romeinse onzekerheid weg, waarna Brighi met zijn tweede doelpunt van de avond ook het laatste restje hoop bij Palermo de kop indrukte.

Fabrizio Miccoli deed vanaf de strafschopstip nog wat terug, maar in plaats van de aansluitingstreffer te produceren, incasseerde Palermo de 4-1 van John Arne Riise.