AC Milan is er bijna, Celtic strijdt met Shakhtar

AC Milan keek toe, zette aan en staat met anderhalf been in de achtste finale. Filippo Inzaghi viel ijzersterk in en sloopte Shakhtar Donetsk. Celtic was thuis weer eens succesvol door Benfica te kloppen.

AC Milan is er bijna, Celtic strijdt met Shakhtar

Shakhtar Donetsk-AC Milan 0-3
Shakhtar kan meepraten met al die clubs die zich kansrijk waanden en na negentig minuten toch met lege handen stonden tegen AC Milan. De houder van de Europa Cup I was lang weinig indrukwekkend, maar trok de wedstrijd in het laatste half uur naar zich toe.

Invaller Inzaghi mocht een groot deel van de eer opstrijken. Pippo maakte er twee en gaf de assist op Kaká bij de 0-2. De Braziliaan betaalde hem terug door de derde Milanese treffer op een presenteerblaadje aan te reiken.

Celtic-Benfica 1-0
Celtic was op eigen veld weer eens succesvol. De Schotten zijn al sinds september 2004 ongeslagen op Celtic Park. De zege op Benfica kwam moeizaam tot stand. De Portugezen hadden aanvankelijk de beste kansen.

Oscar Cardozo was voortdurend dreigend maar won het niet van doelman Artur Boruc. Celtic creëerde weinig maar kwam vlak voor rust wél op 1-0. Aiden McGeady dribbelde van links naar binnen en schoot via een Portugees been wat gelukkig raak. In de tweede helft wist Benfica niet echt meer aan te dringen. Celtic bleef steeds makkelijker overeind.

The Hoops klommen naar de tweede plaats in Groep D. AC Milan staat eerste en heeft nog maar één punt nodig uit de laatste twee duels om te overwinteren in de Champions League. Shakhtar moet Celtic op doelsaldo voor zich laten, maar houdt het in eigen hand. Benfica moet twee keer stunten om door te gaan.

Bekijk hier al onze video's