AC Milan houdt aanvoerder Ambrosini wél binnenboord

Massimo Ambrosini (34) heeft zijn aflopende verbintenis met AC Milan verlengd tot medio 2013. De aanvoerder van de Rossoneri is een van de weinig routiniers die de club trouw blijft.

AC Milan houdt aanvoerder Ambrosini wél binnenboord

Mark van Bommel (35) tekende een contract voor één seizoen bij PSV, terwijl ook Gennaro Gattuso (34), Filippo Inzaghi (38), Alessandro Nesta (36), Clarence Seedorf (36) en Gianluca Zambrotta (35) komende zomer transfervrij zullen vertrekken bij AC Milan. De zes waren in totaal goed voor liefst 1.185 competitieduels in het shirt van Milan, waarin zij 138 keer tot scoren kwamen.

AC Milan gaat dus nog wel een jaar door met Ambrosini, die komende zomer aan zijn zeventiende jaargang in San Siro begint. De middenvelder maakte zijn debuut in het seizoen 1995/96 en werd twee jaar later voor een seizoen uitgeleend aan Vicenza. In totaal speelde Ambrosini 324 competitiewedstrijden namens Milan, waarin hij 29 keer tot scoren kwam.

Eerder al werd ook de aflopende verbintenis met Mario Yepes (36) met één jaar verlengd. Mathieu Flamini (28), Massimo Oddo (35) en Flavio Roma (37) lijken net als de zes eerder genoemde spelers transfervrij te vertrekken uit San Siro komende zomer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's