AC Milan en Barcelona stellen beslissing zes dagen uit

De beslissing in de Champions League-kwartfinale tussen AC Milan en Barcelona zal pas tijdens de return op 3 april vallen. In Milaan eindigde het eerste duel woensdagavond zonder treffers (0-0).

Het duel in San Siro was voor rust een stuk aantrekkelijker dan na de onderbreking. Beide ploegen leken na rust niet te willen verliezen. Ook de entree van Urby Emanuelson, hij verving halverwege de tweede helft Kevin-Prince Boateng, kon ondanks een grote kans voor de Nederlander het gebrek aan treffers niet veranderen. Bij de thuisploeg stond Clarence Seedorf negentig minuten in het veld.

Milan kreeg al in de tweede minuut twee unieke mogelijkheden om de score te openen. Boateng leek enorm te schrikken van de ruimte die hij kreeg op de rand van het zestienmetergebied en treuzelde te lang om doeltreffend uit te halen. In de rebound, zo mogelijk een nog grotere kans, raakte Robinho de bal volledig verkeerd.

Ook Barcelona was in het eerste bedrijf enkele keren zeer kansrijk. Zo mocht Milan-doelman Christian Abbiati niet klagen dat hij niet bestraft werd met een penalty voor het neerhalen van Alexis Sánchez. Later in de eerste helft vergat Xavi een schitterende één-twee met Lionel Messi af te ronden.

De grootste kans voor rust was echter voor Zlatan Ibrahimovic. Tegen zijn oude werkgever werd de spits met een fraaie steekpass bediend door Seedorf, maar was de inzet van de Zweed veel te slap.

Na de onderbreking vielen geen echt grote mogelijkheden meer te noteren voor de ploegen en werd naarmate het eindsignaal naderde de angst voor een tegentreffer groter dan het verlangen naar het openingsdoelpunt. Zodoende moet de return in Camp Nou, op 3 april, de beslissing gaan brengen. Foto: VI Images