AC Milan droomde van Totti, wereldgoal Assaidi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

AC Milan droomde van Totti, wereldgoal Assaidi

'We hebben niet alleen vaak gedroomd over de komst van Francesco Totti, we hebben hem ook geprobeerd binnen te halen. Toen hij nog jong was hebben we een poging gewaagd, maar helaas liep het op niets uit. Francesco is altijd een onvervulde wens van ons gebleven.'
• AC Milan-directeur Adriano Galliani is openhartig over zijn voorliefde voor Totti, die hij graag voor zijn club had zien spelen.

• Marokko boekte zondag een 2-1 oefenzege op Zimbabwe. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Oussama Assaidi. De ex-speler van SC Heerenveen, die tegenwoordig uitkomt voor Stoke City, trof doel na een sublieme aanval.

'Messi zal nóg beter presteren in de Premier League.'
Volgens Barcelona-middenvelder Xavi faalt zijn ploeggenoot Lionel Messi niet in een andere competitie, bijvoorbeeld de Premier League. Sterker, de kleine Argentijn wordt nog beter in de Engelse competitie. Waarom? 'Die competitie is niet zo verdedigend als de Spaanse', aldus Xavi. (BBC)

Robin van Persie besteedt zijn vrije dag nuttig en helpt zijn zwager in de Markthal in Rotterdam. De captain van Oranje klust samen met zijn vrouw en kinderen even bij in de notenzaak.

Herken de symptomen. Barcelona-aanvaller Neymar komt in deze campagne in actie tegen ebola.

'Bergkamp was fantastisch, een jeugdheld van mij.'
Klaas-Jan Huntelaar maakte twee treffers in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (6-0). De aanvaller van Schalke 04 passeerde daarmee Dennis Bergkamp op de topscorerslijst aller tijden van Oranje. Een eer, zo vertelde Huntelaar na afloop. (FOX Sports)

'Robben bevalt me niet. Wel op het veld, maar niet in interviews en persconferenties.'
Aad de Mos is niet erg te spreken over de manier waarop reserve-aanvoerder Arjen Robben bij Oranje naar buiten toe treedt. De analyticus roemt de voetballer Robben, maar de linkspoot praat volgens De Mos te veel in het straatje van Louis van Gaal, de voorganger van bondscoach Guus Hiddink. 'Hij is niet tevreden en wil terug naar de 5-3-2-opstelling van Van Gaal', aldus De Mos. (Studio Voetbal)

Over Arjen Robben gesproken. De stervoetballer nam op de Togtemaarschool in Bedum het derde en laatste deel van de kinderboekenreeks waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt in ontvangst. De voetballer van Bayern München kreeg op zijn oude basisschool  Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden overhandigd. In het derde nummer, dat zich afspeelt in 2017, gaat hij opnieuw bij FC Groningen spelen en beleeft hij tal van avonturen. Nu moet alleen nog blijken of het verhaal op waarheid berust… De eerste twee delen heten immers: Arjen Robben en de finale van Champions League en Arjen Robben en het magische schot in Rio

'De Belgische bond moet actie ondernemen tegen Fellaini.'
Misdadig noemde analist Jan Mulder de elleboogstoot van Rode Duivel Marouane Fellaini. De middenvelder van Manchester United ontsnapte aan een rode kaart toen hij Welshman Joe Allen met zijn elleboog vol in het gezicht raakte. Oordeel hieronder zelf over de actie van de Belg.

'We zien onszelf als sterren en denken altijd dat we beter zijn dan anderen.'
Branislav Ivanovic, aanvoerder van Servië, haalt in de vaderlandse pers uit naar zijn teamgenoten na de nederlaag tegen Denemarken (3-1). 'De spelers hebben geen benul wat het betekent om het shirt van Servië te dragen', voegt de verdediger van Chelsea daar aan toe. Spijt of niet, de nederlaag leidde wel tot het opstappen van bondscoach Dick Advocaat.

• Hulde voor Simon Cziommer. Hij heeft het zieke jongetje Lennard in een zware tijd een hart onder de riem gestoken door hem een shirt van Heracles Almelo te overhandigen. Bij Lennard werd op vierjarige leeftijd neuroblastoom kinderkanker ontdekt. De artsen hebben goede hoop dat Lennard sterk genoeg zal zijn om naar Amerika af te kunnen reizen voor immunotherapie. Door deze therapie wordt de kans op genezing veel groter. Om de reis naar Amerika te kunnen maken en daar als gezin te kunnen verblijven om Lennard te steunen en ondersteuning te kunnen bieden aan de genezing van Lennard is een bedrag van maar liefst tachtigduizend euro nodig. Om de stichting Lennard 4 Life te steunen, kunt u een donatie overmaken op NL63 RABO 0195271173 tnv Lennard4life of sms ‘Lennard’ naar 1008 om direct € 3,- over te maken. Klik hier voor meer informatie.

'Ik mis mijn familie.'
• De geruchtenstroom in Italië wordt weer flink gevoed na de uitlatingen van Napoli-trainer Rafael Benítez. De Spaanse oefenmeester zit alleen in Napoli, terwijl zijn familie in Liverpool woont. Of Benítez ook na volgend jaar zomer bij de Italiaanse topclub zit is dus nog maar de vraag.

• Spelers van Gençlerbirligi mogen niet meer hun baard laten staan. Spelers die zich niet aan de regels houden moeten een boete van 25duizend lira, ongeveer negenduizend euro, betalen. De reden? Voorzitter Ilhan Cavcav vindt dat het geen goed voorbeeld voor de jeugd is om met een elftal vol gezichtsbeharing aan te treden. 'We zitten hier toch niet op een opleidingsschool voor imams?' Overigens is het verzet van Cavcav tegen baarden niet nieuw. Hij meldde zich in het verleden al bij de voetbalbond om een verbod aan te kaarten.

• Over baarden gesproken: een dure duik van Arda Turan. De Turkse middenvelder kreeg tegen Kazachstan in de negentigste minuut een gele kaart en mist daardoor het EK-kwalificatieduel met Nederland.

'Het mooiste is dat ik er na vijftig jaar nog steeds ben.'
Johan Cruijff blikt in zijn wekelijke column niet alleen terug op de 6-0 overwinning van Oranje op Letland, maar ook op het feit dat hij precies vijftig jaar geleden als zeventienjarige zijn debuut maakte in de Eredivisie. (De Telegraaf)

Robert Mancini is terug bij Internazionale. De Italiaanse coach had niet gedacht dat hij ooit weer tot de familie der Nerazzurri zou behoren, zo is uit onderstaand filmpje op te maken.

'De Europese landen moeten het komende WK boycotten, het is tijd voor radicale actie.'
David Bernstein, de oud-voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, vindt dat Europese landen het volgende WK moeten boycotten uit onvrede over het beleid van de FIFA. (BBC)

Lionel Messi heeft Javier Mascherano behouden voor de Argentijnse nationale ploeg. Dat meldt de centrumverdediger van Barcelona tegenover AS. 'Ik twijfelde heel erg om te stoppen, maar we hebben een lichting die iets heel moois kan neerzetten. Dus ik blijf', aldus Mascherano.

'Bale is gegroeid als leider.'
• Wales-bondscoach Chris Coleman roemt zijn sterspeler Gareth Bale na het gelijkspel tegen België. Volgens Coleman is de aanvaller van Real Madrid in aanvallend opzicht doorslaggevend, maar aan de andere kant ook in staat om de bal van de eigen doellijn weg te werken.

'Misschien zijn Cesc en Diego Costa bij hun rentree in de selectie wel hun plek kwijt.'
• Vicente Del Bosque waarschuwt Sergio Ramos, Diego Costa en Cesc Fábregas. De bondscoach van Spanje is het niet eens met de uitlatingen van Ramos dat Diego Costa en Fábregas meer bereidheid tonen richting Chelsea dan naar de nationale ploeg. Daarentegen laat de ervaren coach weten dat het duo van Chelsea, die niet in actie kwamen door fysieke ongemakken, moet vrezen voor hun basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.