AC Milan dankt Ibrahimovic en blijft met Juve aan kop

AC Milan kan met een gerust hart toeleven naar de derby tegen Internazionale van volgende week. Milan boekte dankzij Zlatan Ibrahimovic en Kevin-Prince Boateng een kleine zege op Atalanta Bergamo. Juventus en AS Roma maakten ook geen fouten.

AC Milan dankt Ibrahimovic en blijft met Juve aan kop

Atalanta Bergamo-AC Milan 0-2Waar Internazionale het jaar met een spectaculaire 5-0 overwinning begon, is AC Milan enigszins stroever van start gegaan. Atalanta werd met 2-0 verslagen.

De thuisploeg loerde op de counter, maar kon niet voorkomen dat het op achterstand kwam. Een overtreding op Alexandre Pato resulteerde in een strafschop. Zlatan Ibrahimovic verschalkte Atalanta-doelman Andrea Consigli vanaf de stip met een laag schot: 0-1.

In de tweede helft bepaalde Milan het spel en bleef Atalanta wachten op countermogelijkheden. Topscorer Germán Denis was nog dichtbij, maar hij raakte de paal. In de slotfase bracht Kevin-Prince Boateng Atalanta de nekslag toe. Op aangeven van Ibrahimovic mikte de aanvaller de bal via de onderkant van de lat achter Consigli.

De Rossoneri nemen door de overwinning de koppositie weer over van Udinese, dat eerder op de dag met 4-1 van Cesena won. Atalanta bezet de dertiende plaats.

Lecce-Juventus 0-1Juventus is qua aantal punten gedeeld koploper van de Serie A. De Oude Dame kwam goed weg na de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Lecce.

Spits Alessandro Matri was verantwoordelijk voor de drie punten. Bij het doelpunt zorgde Lecce-doelman Massimiliano Benassi voor het nodige fortuin. De sluitpost verkeek zich op een duidelijk houdbaar schot van Mirko Vucinic. Matri was attent bij de rebound: 0-1.

Juventus, maakte dit seizoen - inclusief de wedstrijd tegen Lecce - 28 treffers. De Milanezen scoorden 35 keer. Daarmee is het de enige Serie A-ploeg die de grens van dertig doelpunten gepasseerd is.

AS Roma-Chievo 2-0Voor de vijfde keer dit seizoen is het Maarten Stekelenburg gelukt om zijn doel schoon te houden. AS Roma won de thuiswedstrijd tegen Chievo met 2-0.

Beide Romeinse treffers werden gemaakt vanaf elf meter. Na een ruim half uur kreeg de thuisclub de eerste strafschop toegewezen. Francesco Totti bleef koel: 1-0. Opvallend genoeg was het pas de eerste competitietreffer van Totti dit seizoen.

De tweede strafschop kreeg Roma vrij gemakkelijk. Een lichte overtreding op Erik Lamela bleek het einde voor de kansen van Chievo te zijn. De penalty werd opnieuw door Totti genomen. De Italiaan maakte zijn tweede goal van het seizoen door de bal snoeihard in de kruising te schieten: 2-0.

AS Roma stijgt naar de zesde plaats op de ranglijst, maar als Napoli later op de avond wint van Palermo komt die ploeg weer langszij. Chievo staat veertiende.

Overige uitslagenCagliari-Genoa 3-0Bologna-Catania 2-0Novara-Fiorentina 0-3 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's