AC Milan blijft nog zoekende en speelt gelijk bij Parma

AC Milan is nog altijd niet in vorm. De Italiaanse topclub kwam op bezoek bij Parma niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verspeelt opnieuw punten in de strijd om de landstitel.

AC Milan, met Nigel de Jong in de basis en met Urby Emanuelson op de bank, had in de eerste helft de controle in Stadio Ennio Tardini. Het balbezit kon echter nog niet worden omgezet in daadwerkelijk kansen voor het doel van Antonio Mirante. Alleen Kevin-Prince Boateng wist de doelman echt nog in gevaar te brengen, maar Mirante reageerde goed.

Ondanks het feit dat Parma weinig balbezit had, zorgde het wel voor het gevaarlijkste moment voor rust. Een vrije trap van Massimo Gobbi werd van richting veranderd door de muur en raakte de lat. Vijf minuten na rust kon Milan de dominantie eindelijk omzetten in een voorsprong. Stephan El Shaarawy bleef koel en mikte zijn schot door de benen van Mirante in het doel.

Lang kon AC Milan echter niet genieten van de voorsprong. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Daniele Galloppa onder de muur door geschoten. Trainer Massimiliano Allegri reageerde direct door Robinho en even later ook clubtopscorer Giampaolo Pazzini in te brengen. Invaller Riccado Montolivo was nog het dichtst bij een bevrijdende treffer voor AC Milan, maar zijn vrije trap werd gestopt.

AC Milan blijft met het resultaat in de middenmoot van de Serie A hangen. De Italiaanse topclub heeft slechts zeven punten uit zes duels en staat op een schamele negende plek. Parma heeft één punt minder en volgt op korte afstand. Foto: VI Images