AC Milan blijft met pijn en moeite in spoor van Juventus

AC Milan heeft op de valreep gewonnen van Crotone. Tegen de nummer voorlaatst bezorgde Gianluca Lapadula de Milanezen vlak voor tijd een 2-1 zege. In de Serie A volgt de ploeg van trainer Vincenzo Montella koploper Juventus op vier punten.

M’Baye Niang kreeg al snel een goede kans voor de thuisploeg, maar miste. Na 25 minuten kwamen de gasten verrassend op voorsprong. Marcus Rohden wurmde zich door de Milan-defensie en stelde Diego Falcinelli in staat van dichtbij te scoren: 0-1. Vlak voor rust stelde Milan orde op zaken. Mario Pasalic kopte raak uit een hoekschop.

Vlak na rust kreeg Niang een uitgelezen kans de Rossoneri op voorsprong te zetten, maar hij zag zijn strafschop worden gekeerd door Crotone-doelman Alex Cordaz. Vier minuten voor tijd kon het thuispubliek alsnog juichen, toen Lapadula attent reageerde bij een rebound en het winnende doelpunt maakte.

Op de ranglijst staat AC Milan voorlopig tweede, met 32 punten uit vijftien wedstrijden. Dat zijn vier punten minder dan Juventus. De regerend kampioen uit Turijn zette zaterdag Atalanta Bergamo al aan de kant (3-1). Op 12 december gaat de ploeg van Montella op bezoek bij AS Roma. De Romeinen staan nu derde, maar kunnen Milan later vandaag passeren als zij de derby tegen Lazio winnen.