Absurde ontknoping bezorgt Barton zijn eerste hoogtepunt als hoofdtrainer

Reacties

Het Bristol Rovers van manager Joey Barton is zaterdag op de laatste speeldag van het League Two-seizoen gepromoveerd naar de League One, het derde niveau van de Engelse voetbalpiramide. Dat gebeurde na een werkelijk sprookjesachtige, simpelweg ondenkbare ontknoping.

Absurde ontknoping bezorgt Barton zijn eerste hoogtepunt als hoofdtrainer

Bristol Rovers stond voor de laatste speelronde in punten gelijk met Northampton Town, dat dankzij een beter doelsaldo op pole position lag voor promotie. Northampton scoorde voor rust ook al drie keer tegen Barrow en leek daarmee helemaal in een zetel te zitten. In de tweede helft werd er niet meer gescoord in het Progression Solicitors Stadium.

De 1-3 overwinning zou normaal gesproken voldoende zijn om de derde plek in de League Two te behouden. Bristol Rovers kon enkel nog passeren als het met een verschil van liefst zeven doelpunten zou winnen van hekkensluiter Scunthorpe. Bij rust stond het nog maar 2-0 en dus leek dat er niet in te zitten. Na de onderbreking gaf Bristol Rovers echter extra gas en vielen de goals als rijpe appelen.

Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zette Elliott Anderson de 7-0 op het scorebord. De fans van Bristol Rovers waren hun emoties toen al niet meer de baas en stormden het veld op. De wedstrijd moest hierdoor even stilgelegd worden en eindigde zodoende wat later dan de overige duels in de competitie. Bij Northampton hoopten ze nog op een eretreffer van Scunthorpe, maar die viel niet. En dus eindigde Bristol Rovers boven Northampton, op basis van meer gemaakte goals in dit seizoen. Het doelsaldo was, evenals het puntenaantal, precies gelijk. 

Voor Barton betekent de promotie naar de League One het eerste succes in zijn nog jonge trainersloopbaan. De voormalig middenvelder, die tijdens zijn spelersloopbaan een nogal bedenkelijk imago had, begon in 2018 met het leiden van Fleetwood Town en staat sinds februari vorig jaar voor de groep bij Bristol Rovers. Die club heeft hij nu dus naar een niveau hoger gegidst.

Bij Sky Sports konden ze hun ogen niet geloven:

Forest Green
De twee andere ploegen die promoveren, Forest Green en Exeter City, stonden voor zaterdag al vast. De nummer één en twee van de ranglijst streden op de slotdag nog om de titel en Forest Green kroonde zich tot de kampioen. Daar kwam wel wat geluk bij kijken: Forest Green speelde met 2-2 gelijk bij Mansfield, maar Exeter City ging in eigen huis onderuit tegen Port Vale: 0-1. Zo eindigden de twee ploegen op 84 punten en bleef Forest Green zijn concurrent op doelsaldo voor.

Forest Green is een club met een bijzonder verhaal. Leer via VI PRO meer over 'de groenste club ter wereld'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.