Absente recordhouder Rooney krijgt trofee uitgereikt

Reacties

Engeland zal vrijdag in het EK-kwalificatieduel met Estland aantreden zonder de geblesseerde Wayne Rooney. De topscorer aller tijden van The Three Lions blijft wel bij de selectie en zal voorafgaand aan de thuiswedstrijd een gouden schoen voor zijn recent gevestigde record in ontvangst nemen.

Absente recordhouder Rooney krijgt trofee uitgereikt

De aanvaller van Manchester United, die momenteel kwakkelt met een enkelblessure, maakte vorige maand tegen Zwitserland zijn vijftigste interlandtreffer. Daarmee loste de spits Sir Bobby Charlton af, die 49 keer het net wist te vinden voor Engeland. De oude, inmiddels 77-jarige, recordhouder zal ook degene zijn die Rooney de gouden schoen zal overhandigen.

Gary Cahill zal bij absentie van Rooney de aanvoerdersband dragen bij het reeds geplaatste Engeland, dat de maximale score uit acht duels wist te behalen en daarmee soeverein aan kop gaat in Groep E.

Ings
Bondscoach Roy Hodgson moet het tegen Estland ook zonder Danny Ings doen. De Liverpool-spits kon in de EK-kwalificatiewedstrijd zijn debuut voor de nationale ploeg maken, maar kampt met een enkelblessure. 'We hopen dat hij maandag tegen Litouwen kan spelen', aldus de keuzeheer op een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.