Aboutaleb verbiedt Feyenoord-Vitesse wegens politie-acties

Reacties

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse van komende zondag gaat niet door. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dit besloten naar aanleiding van de acties die de politie zondagmiddag voert wegens het uitblijven van een cao-akkoord. FC Groningen - PEC Zwolle gaat wel door, meldt het ANP.

Aboutaleb verbiedt Feyenoord-Vitesse wegens politie-acties

De vakbonden ACP, NPB, ANPV en VMHP lieten woensdag in een officiële verklaring weten dat 'het voetbal komend weekend kan fluiten naar ondersteuning vanuit de politie'. De bonden riepen politieagenten op om tijdens de thuisduels van Feyenoord en FC Groningen hun werk tijdelijk neer te leggen om 's middags een van de door de vakbonden georganiseerde bijeenkomsten bij te wonen.

In de verklaring stond ook dat het 'aan de burgemeesters van de speelsteden was om te beoordelen of het verantwoord is om de voetbalwedstrijden te laten doorgaan'. Aboutaleb heeft nu besloten dat het onverantwoord is om het thuisduel van Feyenoord met Vitesse te laten plaatsvinden. De KNVB ging er woensdag juist nog van uit dat alle wedstrijden komende zondag om 14.30 uur van start kunnen gaan.

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse is belangrijk voor de strijd om de derde plaats. Die is met 59 punten nu nog in handen van de Rotterdammers. Nummer vier AZ (56) ontvangt zondag om 14.30 uur NAC Breda, terwijl Vitesse (54) bij een zege in De Kuip ook nog kans maakt op directe plaatsing voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.